İnsan hayatına dokunma arzusu tıp kariyerlerinin yolunu açtı

Göğüs Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanları, Tıp Alanında Yolculuğa Çıkıyor

Çocukluk deneyimleri, Medipol Mega Üniversite Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun’u tıp alanına yönlendirdi, böylece hastaların yaşamlarına dokunmalarına öncülük ettiler.

İki uzman da çocukluk dönemlerinde yaşadıkları zor deneyimlerin etkisiyle insanlara umut olmak için mesleklerini seçti. Akkoyunlu’nun annesinin hastalığıyla başlayan hastane deneyimi ve Boztosun’un mühendislikten vazgeçip tıp alanına yönelmesi, insan hayatına etki etme arzularını gerçeğe dönüştürdü.

Akkoyunlu ve Boztosun, tıp bilimiyle modern teknolojileri birleştirerek hastalarına umut ve şifa olurken genç doktor adaylarına da ilham veriyorlar.

“Doktor Olmak, Yüksek Motivasyon Gerektiren Bir Meslektir”

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, doktorluğun yüksek motivasyon gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, mesleğin insanların hayatını pozitif yönde değiştirme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Kovid-19 salgını döneminde yaşadığı unutulmaz anılardan birini paylaşan Akkoyunlu, bir hastasıyla ilgili duygusal bir anıyı şu şekilde dile getirdi: “Hastamızın karınlarındaki ikizler iki ay sonra doğdu ve bu gerçekten inanılmaz bir duyguydu. Hala unutamıyorum.”

Doktorluk mesleğindeki en büyük motivasyonun her gün bir insanın hayatına dokunabilmek olduğunu belirten Akkoyunlu, mesleğin yorucu olmasına rağmen insanlara yardım etmenin getirdiği mutluluğun kendisini motive ettiğini ifade etti.

“Sevgi ve İletişim Mesleğin Temelidir”

Prof. Dr. Bilal Boztosun da kardiyoloji alanında çalışırken teknolojinin sağladığı imkanlarla kalp hastalıklarını erken teşhis etmenin önemine dikkat çekti. Mesleğinde unutulmaz anılar biriktiren Boztosun, hastaları arasında ailesinde üç kuşak kişiyi tedavi edenlerin olduğunu paylaştı.

Boztosun’un vurguladığı gibi, teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde erken teşhis mümkün hale gelirken, mesleki başarı ve hastalarla ilişkide sevgi ve iletişimin önemi de ortaya çıkıyor. Tıbbi cihazların sunduğu hızlı teşhisler ve erken müdahale, hastaların yaşam kalitesini artırıyor.

Boztosun, gençlere seslenirken sevginin mesleğin temelinde olduğunu ve sevdikleri işi en iyi şekilde yapmaları gerektiğini belirtti. Mesleğin detaylarını keşfetmek ve en iyi olmaya çalışmak, hem kişisel tatmin hem de hastalarla ilişkide başarıyı getiriyor, genç meslektaşlara bu nedenle sevdikleri mesleği yapmalarını ve en iyisini olmalarını önerdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Enes Ege – Ekonomi

Related Posts

Antalya için 4 öncelikli alanda teşvik verilecek

Antalya için 4 öncelikli alanda teşvik verilecek

Türkiye’nin komşularına ihracatı yılın ilk yarısında 13,3 milyar dolara ulaştı

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden yaptığı derlemeye göre, yılın ilk yarısında Türkiye’nin ihracatı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,1 artışla 131 milyar 440 milyon dolar oldu. Türkiye, bu dönemde komşuları …

Hayırlı cumalar mesajı ihale zengini yaptı

Bitlis’te cami yaptırıp “Hayırlı cumalar” mesajı atan Mehmet Zeki Peker, Sağlık Bakanlığı’nın açtığı 8.2 milyar liralık Van Şehir Hastanesi ihalesini kaptı. AKP’den aday olan Peker’in son 5 yılda aldığı kamu ihalesi 12 milyarı aştı.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi