Antalya’da Döner Ustaları Sıcakla Mücadele Ediyor

Antalya’da Döner Ustalarının Sıcakla Mücadelesi

Tunahan KIR/ANTALYA, – Antalya’da hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken, döner ustaları ocak ve ızgaranın önünde ateşle sınav veriyor. Döner ustası Yunus Emre Keskin, ortam sıcaklığının 80 dereceye ulaştığını belirterek, “Özellikle Antalya gibi bir yerde, bu işi sürdürmek gerçekten kolay değil” dedi.

Türkiye’nin en sıcak illerinden Antalya’da yaz mevsimi etkisini artırırken, bazı meslek grupları zor günler yaşıyor. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı kentte, döner ustaları ocak ve ızgaranın önünde ter döküyor. Döner ustaları, kavurucu sıcağa rağmen işlerini sürdürmeye çalışırken; sıcaklığın etkisiyle çırak bulmakta da zorlandıklarını söylüyor. 6 yıldır döner ustalığı yapan Yunus Emre Keskin, Antalya’da bu işi yapmanın ekstra sabır ve dayanıklılık gerektirdiğini belirtti. Keskin, “Yazın sıcağı zaten başlı başına zorlayıcı. Üstüne bir de ocağın ve ızgaranın sıcaklığı ekleniyor. Biz aslında 80 dereceye yakın bir ortamda çalışıyoruz. Sürekli ter içindeyiz. Günde üç defa tişört değiştiriyoruz. Mecburen dayanmak zorundayız” dedi.

‘Hem Sıcak Hem de Sürekli Ayakta Yapılan Bir İş’

Dönerciliğin yaz aylarında ağır bir meslek haline geldiğini belirten Yunus Emre Keskin, “Her işin bir zorluğu var ama bizimki hem sıcak hem de sürekli ayakta yapılan bir iş. Yazın sıcağında, özellikle Antalya gibi bir yerde, bu işi sürdürmek gerçekten kolay değil. Fakat işimize sahip çıkmak zorundayız. Bu mesleği biz yapmazsak kimse yapmaz” diye konuştu.

‘Ateşin Başında Çalışmak Kolay Değil’

Çırak bulmakta büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Keskin, “Gençler sıcaklığa dayanamıyor. Yeni biri başlıyor, 2 hafta geçmeden işi bırakıyor. Ateşin başında çalışmak kolay değil. Sıcakta terleyip duruyorsun, insanın bünyesi zor kaldırıyor. O yüzden artık çırak da yetişmiyor. Bu da bizim en büyük sorunumuz. Dönercilik zor olabilir ama bir o kadar da kıymetli bir meslek. Ekmek kapısı. Gençlerin hemen pes etmemesi gerekiyor. Bizim gibi ustalardan öğrenmeleri ve bu mesleği devam ettirmeleri gerekiyor. İşin içinde sabır ve emek var” dedi.

Related Posts

Gıda ve içeceklerde yeni dönem: Bu ifade yasaklandı!

Yeni düzenlemeyle birlikte üreticiler artık kola, meyve suyu, limonata gibi ürünlerin etiketinde ‘şekersiz’ ibaresine yer veremeyecek.Kurallara uymayan ürünlerin satışına izin verilmeyecek. YANILTICI İFADELERE KARŞI DÜZENLEME Tüketimi her geçen gün …

Borsa günün ilk yarısında geriledi (1 Ağustos 2025)

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 2,73 puan ve yüzde 0,03 azalışla 10.740,47 puana düştü. Toplam işlem hacmi 49 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,84 değer …

Firmalara iyi haber: Merkez Bankası destek süresini uzattı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), tarafından hazırlanan “Firmaların Yurt Dışı Kaynaklı Dövizlerinin Türk Lirasına Dönüşümünün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ”i Resmi Gazete’de yayımlandı. Yürürlüğe giren tebliğ ile birlikte firmalara sunulan …

Avrupa’da ilk 5’e girmişti: Türkiye’nin 30 yıllık asansör ve yürüyen merdiven firması iflasın eşiğinde

1995 yılında kurulan ve 2025 yılı itibariyle sektöründe Avrupa’nın ilk 5 firması arasında yer alan asansör ve yürüyen merdiven firması Ake, yaşadığı ekonomik krizden çıkamayarak konkordato ilan etti.

Fed faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu

Norveç merkezli teknoloji devi Türk şirketi satın alıyor

Enerji yönetimi ve veri analitiği alanında faaliyet gösteren yerli girişim SmartPulse, Norveç merkezli teknoloji devi Volue tarafından satın alınıyor.