Bakan Bayraktar’dan Suriye’ye elektrik ve doğal gaz ihracatı açıklaması!

Bakan Bayraktar’dan Suriye Enerji Alanında Önemli Adımlar

Bakan Bayraktar, Şam’da Suriye Enerji Bakanı El-Beşir ile bir araya gelerek önemli bir mutabakat zaptı imzaladı. İki ülke arasında Enerji, Madencilik ve Hidrokarbon Alanlarında iş birliğini güçlendirecek anlaşma, hayati adımların atılmasını sağlayacak.

Enerjiye Erişim Önemli

Bakan Bayraktar, yapılan imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada, Suriye’nin ayağa kalkması için enerjiye erişimin kritik olduğunu belirtti. “Burada hayatın normalleşmesi için en önemli hususlardan bir tanesi temel hizmetlere, enerjiye erişimdir” diyen Bayraktar, önemli projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağının altını çizdi.

Elektrik ve Gaz İhracatı Artacak

Bakan Bayraktar, kısa vadeli hedefler arasında Suriye’nin elektrik ihtiyacını karşılamak için elektrik ihracatını 3 katına çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca, doğal gaz ile çalışan elektrik santrallerine gaz temini sağlayarak elektrik üretimini artıracaklarını belirtti. Bu adımlarla Suriye’deki elektrik tedarik süresini günün yarısına kadar uzatmayı hedefliyorlar.

Yatırım ve Finansman İmkanları

Bayraktar, yapılan yaptırımların kalkmasıyla birlikte Suriye’ye önemli yatırım ve finansman imkanlarının doğacağını belirtti. Uluslararası firmaların Suriye’ye yatırım yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Bayraktar, Türkiye’nin de bu süreçte Suriye’nin kalkınması için projeler geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Haziran Ayında Hizmete Girecek

Suriyeli Bakan El-Beşir, Kilis’ten gelecek doğal gaz hattının haziran ayı içerisinde hizmete gireceğini belirterek, Türk şirketlerinin madencilik ve elektrik alanlarında destek vereceğini açıkladı. İki ülke arasında teknik heyetler oluşturularak altyapı çalışmalarına başlanacağını söyleyen El-Beşir, enerji ve madencilik alanlarında iş birliklerine önem verdiklerini aktardı.

Çerçeve Anlaşma ve İş Birlikleri

Bakanlar tarafından imzalanan mutabakat zaptı ile karşılıklı iş birliklerinin güçlendirilmesi için çerçeve oluşturulacak. Elektrik üretimi, ticareti, enerji verimliliği gibi alanlarda iş birliği fırsatları değerlendirilecek. Ayrıca, hidrokarbonlar alanında iş birliği fırsatları belirlenirken nadir toprak elementleri ve kritik minerallerin keşfi konusunda da iş birliği imkanları araştırılacak.

Related Posts

Yatırımcılar o metale koşuyor: Altının alternatifi 13 yılın zirvesinde!

Yatırımcıların güvenli liman arayışı ve sanayideki güçlü talep, gümüş fiyatlarını son 13 yılın en yüksek seviyelerine taşıdı. Yılbaşından bu yana yüzde 27 artan gümüş, altına göre daha az yükselse de dikkat çekiyor.

Yarın 81 ilde internet bedava!

Türk Telekom, 20 Haziran Dünya Wi-Fi Günü’ne özel 81 ilde ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunuyor. Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, “Türk Telekom olarak geniş bir yelpazede çağın yenilikçi imkanlarını …

Faiz kararı günü VİOP yükselişle başladı

Borsa İstanbul BIST 30 endeksi faiz kararının açıklanacağı perşembe gününe yüzde 0,3 yükselişle 10.325,00 puandan başladı.

Vergi affı olacak mı? Bakanlıktan kritik açıklama geldi

Sosyal medya platformlarında yayılan ‘vergi affı’ iddialarına yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Konuya ilişkin Maliye Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bugün bazı meslek …

Ticaret Bakanlığı desteklemişti! Kadınlar Türkiye’ye açılıyor

Ticaret Bakanlığı’nın verdiği destekler ile kadın kooperatif sayıları her geçen gün artıyor. Birleşmiş Milletler tarafından 2025 yılının “Kooperatifler Yılı” ilan edilmesi üzerine Ticaret Bakanlığı, kooperatifler ile ilgili farkındalığı arttırmak ve …

Gümüş fiyatları 13 yıl sonra ilk kez bu seviyede

Çarşamba günü gümüşün ons fiyatı 37,20 doların üzerine çıkarak 2012’den bu yana görülmemiş bir seviyeye ulaştı. Bu yükselişte güçlü endüstriyel talep, süregelen arz açıkları ve jeopolitik belirsizliklerin tetiklediği güvenli liman alımları etkili …