Bakan Uraloğlu: 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildi

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, son 23 yılda gerçekleştirilen ulaşım projeleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Uraloğlu, bu dönemde ülkenin dört bir yanının yeniden birbirine bağlandığını ve fiziki engellerin ortadan kaldırıldığını belirtti. 2002 yılında ülkede 83 tünel bulunduğunu ve toplam uzunluğunun 50 kilometre olduğunu açıklayan Uraloğlu, son 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildiğini ve toplam tünel sayısının 513’e, uzunluğunun ise 790 kilometreye yükseldiğini söyledi. Bakan, bu tüneller arka arkaya sıralansaydı, İstanbul’dan Kayseri’ye kadar kesintisiz bir şekilde tünel ile ulaşmanın mümkün olacağını dile getirdi.

‘ZİGANA TÜNELİ, AVRUPA’NIN EN UZUN ÇİFT TÜPLÜ TÜNELİ’

Uraloğlu, tünellerin vadileri aştığını ve şehirleri birleştirdiğini vurgulayarak Türkiye’nin sadece fiziksel engelleri değil, mühendislik sınırlarını da aştığını belirtti. Zigana Tüneli’nin 14,5 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olduğunu ve Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki 10 tünelin dünyanın en geniş kesit alanına sahip tünelleri olduğunu kaydetti. Ayrıca Ovit, Eğribel, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal, Cankurtaran ve Sabuncubeli gibi tünellerin ulaşımı kolaylaştırarak daha güvenli hale getirdiğini ve bölgedeki trafik akışını hızlandırarak ekonomik faaliyetleri desteklediğini ifade etti.

Related Posts

THY kabin memuru alacak

THY’nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, kabin memuru adayları için açılan “Take-Off Kabin” ilanı kapsamında en az ön lisans mezunu olan, 1 Ocak 1988 ile 31 Aralık 2006 arasında doğanlar başvuru yapabilecek. Değerlendirme süreçlerinde …

Ünlü banka tarih verdi: Euro 56 TL’yi aşacak!

Almanya merkezli Commerzbank, döviz kurlarına ilişkin yeni projeksiyonlarını paylaştı. Banka, dolar ve Euro/TL pariteleri için 2026 sonuna kadar uzanan yeni hedef fiyatlarını açıkladı.

IKEA rakibi iflasın eşiğinde, mağazalar kapanıyor… Suçu Trump’ın vergilerine yıktılar

IKEA’nın en büyük rakiplerinden olan popüler ev dekorasyonu zinciri At Home, uzun süredir gündemde olan iflas söylentilerinin ardından iflas koruması başvurusunda bulundu. Şirketin CEO’su Brad Weston, iflasa giden süreçte en büyük etkenlerden birinin eski ABD Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı gümrük tarifeleri olduğunu söyledi.

Çin askıya aldı: 35 milyar dolarlık anlaşma suya düşebilir

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi (SAMR), ABD’nin Çin’e belirli çip tasarım yazılımlarının tedarikini yasaklamasının ardından, Synopsys’in rakip şirket Ansys’i satın almayı planladığı anlaşmanın onayını erteledi. Financial Times’ın haberine göre …

27 yıllık sanayi şirketi konkordato talebinde bulundu: Ünlü markalara hizmet veriyor

Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik A.Ş., mali zorluklarla karşı karşıya kalması nedeniyle konkordato talebinde bulundu. 1998 yılından bu yana demir çelik sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına hizmet veren firma, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından üç aylık geçici mühlet kararı aldı. Şirketin geleceği, 2 Eylül 2025’te yapılacak duruşmada belirlenecek.

İsrail-İran savaşı fail planını altüst etti!

İsrail’in İran’a yönelik saldırısıyla tırmanan jeopolitik gerilim, Türkiye ekonomisinde toparlanma beklentilerine darbe vurdu. Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, son gelişmeler, enerji fiyatlarında yükselişi tetikleyerek Türkiye’de enflasyon ve …